Reiki is voor iedereen; groot en klein – oud en jong – ongeacht je achtergrond

Reiki (levensenergie) kan bij iedere andere geneeswijze worden ingezet, of als zelfstandige geneeswijze functioneren!

Reiki (universele levensenergie) kan bij iedere andere geneeswijze worden ingezet, of als zelfstandige geneeswijze functioneren


Geschiedenis

Reiki, ofwel universele (genezende) levensenergie, is inmiddels een immens populaire manier van genezen. Het behoort tot de oudste geneeswijzen die de mensheid kent. Zover we weten was Boeddha, die ongeveer 600 v.C. leefde, de eerste die gebruik maakte van de metafysische vermogens waarin Reiki met name zich onderscheidt van andere geneeswijzen. Het onderzoekt de bron van klachten en gaat daar ook zijn helende werking verrichten, naast alle andere klachten. Het werkt holistisch; lichaam, geest en ziel.  

Mikao Usui, geboren in 1865 in Japan en die zelf arts werd, wilde ook op deze manier genezen, net zoals Boeddha had gedaan. Hij werd de herontdekker en grondlegger van de Reiki-methode. 

Tegenwoordig wordt Reiki in alle landen beoefend en zijn er duizenden Reiki Masters.

Hoe?

Met Reiki leer je veel handposities waarmee je jezelf en anderen kunt helpen genezen, door je handen zachtjes op verschillende plekken op het lichaam neer te leggen. De genezende levensenergie stroomt dan vanzelf door jouw handen naar de ander of jezelf. Als Reiki beoefenaar ben je puur een kanaal, je geeft niets van jezelf weg en je wordt zelf ook opgeladen met de levensenergie. Reiki gaat dan vanzelf zijn werking verrichten door genezing te brengen waar nodig.

Ga je verder in graad, dan leer je ook op afstand te behandelen, wat net zo krachtig kan werken als een fysieke behandeling en kun je met Reiki genezing brengen op alle niveaus; fysiek, emotioneel/mentaal, psychisch en spiritueel.

Jouw zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd

Zodra je wordt ingewijd in Reiki 1, wordt er een beroep gedaan op jouw zelfgenezende vermogen wat in ieder mens aanwezig is. Je innerlijk genezend kanaal wordt heropend, hetgeen bij de meeste mensen is dichtgeslibd vanaf het 6e levensjaar. Je lichaam gaat zich dan uitzuiveren. Met name in de weken na de inwijdingen die je ontvangt bij elke Reiki graad.

Positieve gevolgen

Na deze uitzuiveringsperiode neem ik altijd even contact op met de mensen, die bij mij een Reiki cursus hebben gevolgd. Het blijft mij positief verbazen wat er in of vlak na deze uitzuiveringsperiode met de mensen is gebeurd. Ook al ben ik inmiddels 24 jaar met Reiki bezig…

Vaak krijg ik te horen dat mensen middels inzicht een (vervolg) opleiding zijn gaan volgen. Of ze hebben de moed gekregen om te verhuizen binnen Nederland en in sommige gevallen (tijdelijk) naar een ander land. Ook krijg ik te horen dat door de genezing en uitzuivering creatie op verschillende vlakken heeft gebracht. De intuïtie is versterkt en de mensen krijgen meer vertrouwen in zichzelf en in het leven.

Eigenlijk kun je wel stellen dat niemand onveranderd uit de inwijdingen komt!

Op zich ook logisch dat je leven een positieve wending kan krijgen na een Reiki cursus. Zodra er blokkades in jouw lichaam worden opgeruimd en genezen, ontstaat er vanzelf ruimte voor (nieuwe) inzichten, maar ook de nodige moed om naar deze inzichten te handelen!

Een genezingsproces verloopt in ieders eigen tempo. Bij de een duurt dit kort en bij de ander kan dit jaren duren. Dit is afhankelijk van hoeveel je te verwerken hebt. Het verloopt op die manier die jij aan kunt en vaak met tussenpozen. En we weten dat een leven niet zonder pijn is. Je loopt altijd weer nieuwe pijnen op en op de diverse niveaus.

Reiki is voor iedereen

Reiki is voor groot en klein – jong en oud – en je hebt geen vooropleiding nodig. De jongste Reiki student bij mij is 23 en de oudste 76 jaar. Maar ook kinderen kun je een Reiki 1 cursus geven! 

Je achtergrond is ook niet belangrijk en ik heb studenten met allerlei religies, of zonder.

De studenten werken in verschillende functies in de zorg, bij defensie, bij overheidsinstanties, als ZZP’ers,  als juristen, zijn met pensioen, of hebben (nog) geen werk.
Reiki werkt altijd en bij iedereen! Hoe mooi is dat. 

In combinatie met andere geneeswijzen

Reiki kan veilig en in combinatie met andere therapieën worden gegeven. Bijvoorbeeld in samenwerking met de homeopathie – lichaamstherapieën – counseling en andere psychologische behandelingen. 

Met Reiki kom je immers sneller tot inzichten aangaande het genezingsproces. Ook kan Reiki op fysiek niveau een snelle verlichting en genezing brengen.

Er zijn wel een paar contra-indicaties die bekend zullen zijn bij de Reikimasters!

In mijn eigen praktijk voor hulp aan mensen met hun persoonlijke ontwikkeling en transgenerationele overdracht, geef ik soms het advies om een Reiki behandeling tussendoor te geven. Dit doe ik meestal bij mensen die veel in hun denken blijven zitten en niet goed bij hun gevoel kunnen komen.

Hartegroet,

Monique Angèle van de Laar